Somonlu Makarna
Malzemeler
- 1 paket Fettuccine Makarna
- 200 gr somon{Norveç, Karadeniz veya füme}
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 adet çok küçük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 paket krema{200 ml}
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
Makarnayı bol tuzlu suda al dente kıvamda pişirip süzün.
Yapışmaz geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı yağ ekleyip ince kıyılmış soğanı biraz soteleyin. İri doğranmış sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberini atın. Kılçığı alınıp derisi yüzülmüş somonu kuşbaşı doğrayıp tavaya ekleyin. Yüksek ateşte 5-6 dakika kavurun. Salçayı ilave edip karıştırın. Kremayı da ekleyip 5-6 dakika daha pişirin.
Makarnayı sosun hazır olmasına yakın pişirirseniz daha iyi olur. Süzülmüş makarnayı sosun içine ekleyip karıştırın. Dilerseniz üzerini parmesan peyniriyle süsleyerek servis edin.
***Bu yemekte füme somon kullanmak isterseniz uzun uzun dilimleyip çok az soteleyin. İnce olduğu için çabuk pişecektir.
***Bu yemekte salça kullanmaktaki amacımız hem makarnaya pembe somon rengini, hem de lezzet vermesidir.
Yorumlar
Yorum Gönder