Ev Makarnası {Erişte}
Malzemeler 2 kg kaliteli un 6 adet yumurta 1 su bardağı irmik 1 yemek kaşığı tuz Ilık su Hazırlanışı Elenmiş unu, yumurtaları, irmik ve tuzu yoğurma kabına alıp yavaş yavaş ılık su ekleyerek mantı kıvamında sert bir hamur yoğurun. Hamuru açabileceğiniz büyüklükte bezelere bölüp biraz dinlendirin. Daha sonra bir oklava yardımıyla bezeleri unlayarak biraz kalınca yufkalar elde edin. Açtığınız yufkaları bir sofra bezi üzerine serip biraz kurumalarını bekleyin. Yufkaların kuruma süresi havanın durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Un altına geçeceğinden sofra bezini bir kaç kat sermenizde fayda var. Yufkalar kesilecek kıvama geldiğinde unladığınız sofra üzerine alın. Birbirine yapışmaması için yufkayı bolca unlayıp önce ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz parçaları üstüste koyup tekrar otasından keserek hamuru dörde katlayın. Daha sonra ...