Kayıtlar

Eylül 14, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Ev Makarnası {Erişte}

Resim
  Malzemeler 2 kg kaliteli un 6 adet yumurta 1 su bardağı irmik 1 yemek kaşığı tuz Ilık su Hazırlanışı         Elenmiş unu, yumurtaları, irmik ve tuzu yoğurma kabına alıp yavaş yavaş ılık su ekleyerek mantı kıvamında sert bir hamur yoğurun. Hamuru açabileceğiniz büyüklükte bezelere bölüp biraz dinlendirin.         Daha sonra bir oklava yardımıyla bezeleri unlayarak biraz kalınca yufkalar elde edin. Açtığınız yufkaları bir sofra bezi üzerine serip biraz kurumalarını bekleyin. Yufkaların kuruma süresi havanın durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Un altına geçeceğinden sofra bezini bir kaç kat sermenizde fayda var.        Yufkalar kesilecek kıvama geldiğinde unladığınız sofra üzerine alın. Birbirine yapışmaması için yufkayı bolca unlayıp önce ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz parçaları üstüste koyup tekrar otasından keserek hamuru dörde katlayın. Daha sonra kibrit çöpü eninde şeritler kesip hamuru kesilmeye hazır hale getirin.        Daha sonra bu şeritleri tek t

Çılbır

Resim
  Malzemeler 3 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sirke 1 kase yoğurt Pul biber, karabiber Zeytinyağı Hazırlanışı     Derin bir tencereye yarısını geçecek kadar su koyup kaynatın. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sirkesini de atın.     Su kaynamaya başlayınca altını kısın{su kaynama noktasında olmalı fakat fokur fokur kaynamamalıdır yoksa yumurtalar dağılabilir}     Suyu bir kaşık yardımıyla çorba karıştırır gibi karıştırarak suyun dönmesini sağlayın{yumurtaları bu şekilde su dönerken kırdığınızda beyazları etrafında kalır. Çok düzgün çılbırlarınız olur.}     Su dönerken içine yumurtaları eliniz suya değercesine yakından teker teker kırın.     4 dakika sonra kayısı kıvamındaki yumurtalarınız hazır.{Yumurtaların kıvamını anlamak için arada bir kaşıkla çıkarıp elinizle kontrol ederek anlayabilirsiniz.}     Yumurtaları delikli bir kevgir yardımıyla alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine çırpılmış az tuzlu yoğurt dökün, zeytinyağı gezdirip, pul bibe