Çılbır
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 kase yoğurt
- Pul biber, karabiber
- Zeytinyağı
Hazırlanışı
Derin bir tencereye yarısını geçecek kadar su koyup kaynatın. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sirkesini de atın.Su kaynamaya başlayınca altını kısın{su kaynama noktasında olmalı fakat fokur fokur kaynamamalıdır yoksa yumurtalar dağılabilir}
Suyu bir kaşık yardımıyla çorba karıştırır gibi karıştırarak suyun dönmesini sağlayın{yumurtaları bu şekilde su dönerken kırdığınızda beyazları etrafında kalır. Çok düzgün çılbırlarınız olur.}
Su dönerken içine yumurtaları eliniz suya değercesine yakından teker teker kırın.
4 dakika sonra kayısı kıvamındaki yumurtalarınız hazır.{Yumurtaların kıvamını anlamak için arada bir kaşıkla çıkarıp elinizle kontrol ederek anlayabilirsiniz.}
Yumurtaları delikli bir kevgir yardımıyla alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine çırpılmış az tuzlu
yoğurt dökün, zeytinyağı gezdirip, pul biberle süsleyerek servis edin.
****İyi çılbır yapmak için yumurtalarınız çok taze olmalıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder