Çılbır

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 kase yoğurt
  • Pul biber, karabiber
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı

    Derin bir tencereye yarısını geçecek kadar su koyup kaynatın. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sirkesini de atın.
    Su kaynamaya başlayınca altını kısın{su kaynama noktasında olmalı fakat fokur fokur kaynamamalıdır yoksa yumurtalar dağılabilir}
    Suyu bir kaşık yardımıyla çorba karıştırır gibi karıştırarak suyun dönmesini sağlayın{yumurtaları bu şekilde su dönerken kırdığınızda beyazları etrafında kalır. Çok düzgün çılbırlarınız olur.}
    Su dönerken içine yumurtaları eliniz suya değercesine yakından teker teker kırın.
    4 dakika sonra kayısı kıvamındaki yumurtalarınız hazır.{Yumurtaların kıvamını anlamak için arada bir kaşıkla çıkarıp elinizle kontrol ederek anlayabilirsiniz.}
    Yumurtaları delikli bir kevgir yardımıyla alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine çırpılmış az tuzlu
yoğurt dökün, zeytinyağı gezdirip, pul biberle süsleyerek servis edin.
    ****İyi çılbır yapmak için yumurtalarınız çok taze olmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı