Kayıtlar

Ekim 7, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Mürdüm Eriği Marmelatı

Resim
Malzemeler 1 kg olgün mürdüm eriği 2 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı su 1-2 parça limon tuzu Hazırlanışı Erikleri yıkayın. İkiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Derin bir tencereye alıp yarım su bardağı suyu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak erikler yumuşayana kadar (15-20dk)pişirin. Ocaktan alıp ilistirden geçirin. (Bu aşamada blendır da kullanabilirsiniz.) Tekrar tencereye alıp şekerini ekleyin. Arada bir karıştırarak 10-15 dk. daha kaynatın. Üzerinde oluşacak köpükleri alıp atın. Ocaktan almadan 1-2 dakika önce limon tuzunu ilave edin. Sıcakken kavonoza doldurup ağzını sıkıca yeni bir kapakla kapatın ve ters çevirin. Bir gün süreyle bu şekilde bekletin. Marmelatı bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz. Not:Şekerini damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz. Ayrıca hiç şeker kullanmadan da hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız marmelatı soğuduktan sonra derin dondurucuda saklayabilirsiniz.