Kayıtlar

Aralık 10, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Ezogelin Çorbası

Resim
Malzemeler 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 2--3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay bardağı kırmızı mercimek 1 yemek kaşığı bulgur 1 yemek kaşığı pirinç Tuz, karabiber 5 su bardağı su Nane, kekik, pul biber Zerdeçal, kimyon{isteğe bağlı} Hazırlanışı     Düdüklü tencereye sıvı yağ ekleyip ocağa alın. İnce kıyılmış küçük bir soğanı ekleyip biraz kavurun. İnce doğranmış sarımsakları da ilave edip biraz daha kavurun.      Salçaları ekleyip çok az kavurun.      Mercimek, bulgur ve pirinci ekleyip bir iki karıştırın.      Tuz, karabiber ve kaynar suyunu da ekleyip kapağını kapatın.      Buhar çıkarmaya başladıktan sonra 10 dakika kadar pişirin.      İçine bolca nane, kekik ve pul biber ilave edip yanında limonla servis edin.