Kayıtlar

Mayıs 5, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Afyon Usulü Kızarmış Mantı{Tepsi Mantısı}

Resim
Malzemeler 3 su bardağı un 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı irmik 1 çay bardağı ılık su Kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ Sosu için: 100 gr kıyma 1 yemek kaşığı dolusu ev salçası Tuz, karabiber Süslemek için maydanoz Sarımsaklı yoğurt ve pul biber Hazırlanışı     Un, yumurta, tuz ve irmiği bir karıştırma kabına alıp azar azar ılık su ekleyerek katı bir hamur yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendirin.     Hamuru 2 bezeye{yumak} bölüp unlayarak açın. Kare kare kesip mantı şekli verin.     Geniş alüminyum {veya bakır tepsi}bir tepsiye 1 çay bardağı sıvı yağ döküp mantıları sıralayın.      Orta ateşte tepsiyi biraz eğik tutarak çevire çevire kızartın. {Yağı az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.Yağı ne kadar çok olursa o kadar iyi kızarır.Yağı az gelirse mantılarınız yanar. Eklediğiniz fazla yağı mantılar kızardıktan sonra süzerek içinden alın.}Mantıların her tarafı iyice kızardıktan sonra tepsiye kıy