Tarçınlı Kurabiye

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 4,5-5 çay bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı karbonat

Üzeri İçin:

  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz  şeker

Hazırlanışı

      Oda sıcaklığındaki tereyağını ve sıvı yağı yoğurma kabına alın. Üzerine pudra şekerini ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamından biraz daha katı bir hamur elde edin.
Unla beraber karbonatı da ekleyin. Kabuklu fındıktan biraz daha büyük yuvarlaklar yapıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 13-15 dakika kadar pişirin.
      Kurabiyeler hala ılıkken, tarçın ve toz şekeri buzdolabı poşetine koyun. Kurabiyelerden dörder beşer alıp bu poşetin içine atıp sallayın. Kurabiyeler şeker ve tarçınla kaplanınca çıkarıp servis tadağına dizin.
Not:Gereğinden fazla un katarsanız yuvarlamakta güçlük çekebilirsiniz{dağılabilir} Eğer fazla un kattıysanız biraz sıvı yağ ekleyerek hamuru tekrar yumuşatabilirsiniz.
 
 
 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı