Etli Yerelması


Malzemeler

  • 1 kg yerelması
  • 2-3 yemekmkaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

   Yerelmalarını yıkayıp kabuklarını soyun. Tekrar yıkayın. Para para doğrayın. Geniş bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanları sıvı yağla hafif kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından salçayı ekleyip çok az daha kavurun. Yerelmalarını da ekleyip karıştırın. Üzerini aşacak şekilde  sıcak su ilave edip pişmeye bırakın. Kısık ateşte yerelmaları yumuşayıncaya kadar{yaklaşık 45 dk} pişirin. Yanında sarımsaklı yoğurt ve pulbiberle sıcak olarak servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı