Güllaç


Malzemeler

  • 1 paket güllaç{100 gr}
  • 800 ml süt{4 su bardağı}
  • 1 su bardağı şeker
  • ceviz

Hazırlanışı

    Süt ve şekeri bir tencereye alıp ocağı yakıyoruz.Süt ılıyıp şeker eriyince sütü dökmeye başlıyoruz.
    Geniş kenarlı bir tepsiye hazır üçgen kesilmiş güllaç yapraklaırnı parlak tarafı üste gelecek şekilde(tepsiyi kaplayacak şekilde tek kat) seriyoruz.Güllaç yapraklarının her tafafı iyice ıslanana kadar bir kepçe yardımıyla üzerine sütü gezdiriyoruz.
     Tüm güllaç yaprakları bitene kadar işlemi tekrarlıyoruz.Ara kata iri ceviz parçaları yerleştiriyoruz. Bu arada süt ocakta ısınmaya devam ediyor.Bu şekilde üste koyduğumuz her güllaç yaprağına biraz daha sıcak süt dökmüş oluyoruz.Süt kaynama noktasına yaklaştığında ocağı kapatıp kalan sütü de
en son yaprağın üzerine döküyoruz. Güllacın sütü çekmesini bekliyoruz. Güllaç sütü tamamen çektiğinde cevizle süsleyip streç filmle kaplayarak buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz.
       *Dilerseniz kat aralarına hindistan cevizi serpip fındıkla da süsleyebilirsiniz.
       *Servis sırasında güllacınıza birkaç damla gülsuyu ekleyebilirsiniz.
       *Şayet arasına muhallebi koymak isterseniz, hazırladığınız muhallebiyi soğuyup kıvam aldıktan sonra kullanın.
       *Ayrıca üzüm, nar, şeftali, çilek gibi taze meyvelerle de süsleyebilirsiniz.   

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı