Zeytinyağlı Kereviz
Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler
Hazırlanışı
Malzemeler
- 1 kg kereviz
- 2-3 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limon
- Tuz, taze çekilmiş karabiber
- Süslemek için dereotu ve maydonoz
Hazırlanışı
Yemeklik doğradığınız soğanları yayvan çelik bir tencerede 2-3 yemek kaşığı sıvı yağla penbeleşene kadar soteleyin.
Üzerine jülyen doğranmış kereviz, havuç ve patatesi ekleyin. Üzerini aşmayacak şekilde kaynar su ilave edip, yarım limon sıkın. Tuz ve karabiberi de ekleyip orta kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Ilıyınca üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını, kalan yarım limonu ekleyip, ince kıyılmış dereotu ve maydonoz ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder