Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler
  • 1 kg kereviz
  • 2-3 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • Süslemek için dereotu ve maydonoz

Hazırlanışı
Yemeklik doğradığınız soğanları yayvan çelik bir tencerede 2-3 yemek kaşığı sıvı yağla penbeleşene kadar soteleyin.
Üzerine jülyen doğranmış kereviz, havuç ve patatesi ekleyin. Üzerini aşmayacak şekilde kaynar su ilave edip, yarım limon sıkın. Tuz ve karabiberi de ekleyip orta kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Ilıyınca üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını, kalan yarım limonu ekleyip, ince kıyılmış dereotu ve maydonoz ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}