Kırıntı Hamurlu Erikli Tart
Malzemeler
- 1 kg mürdüm eriği
- 300 gr un
- 100 gr şeker
- 175 gr tereyağı{oda sıcaklığında}
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzerinin kırıntı hamuru için;
- 180 gr un
- 150 gr şeker
- 120 gr tereyağı
- 1 kahve kaşığı tarçın
- Üzerini süslemek için file badem
Hazırlanışı
300 gr un{2 su bardağı}, 100 gr şeker{1 çay bardağı}, 175 gr tereyağı{2/3 su bardağı} 2 yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı kabartma tozunuda ekleyip yoğurun. Streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamuru yağlayıp unladığınız kalıba elinizle yayıp ortadan ikiye böldüğünüz erikleri dizin.
Kırıntı hamurunu hazırlamak için;
Un, şeker, tereyağı ve tarçını parmak uçlarınızla kırıntı halini alana kadar karıştırın. {Kesinlikle yoğurmayın}
Dizdiğiniz eriklerin üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece turbo fırında 45-50 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarmadan 10 dk önce üzerine bademleri ilave edin.{ File bademi ilk başta atarsanız yanabilir.}
Ilıdıktan sonra dilimleyerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder