Kırıntı Hamurlu Erikli Tart

Malzemeler

  • 1 kg mürdüm eriği
  • 300 gr un
  • 100 gr şeker
  • 175 gr tereyağı{oda sıcaklığında}
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzerinin kırıntı hamuru için;

  • 180 gr un
  • 150 gr şeker
  • 120 gr tereyağı
  • 1 kahve kaşığı tarçın
  • Üzerini süslemek için file badem

Hazırlanışı

   300 gr un{2 su bardağı}, 100 gr şeker{1 çay bardağı}, 175 gr tereyağı{2/3 su bardağı} 2 yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı kabartma tozunuda ekleyip yoğurun. Streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
    Dinlenen hamuru yağlayıp unladığınız kalıba elinizle yayıp ortadan ikiye böldüğünüz erikleri dizin.

  Kırıntı hamurunu hazırlamak için;

Un, şeker, tereyağı ve tarçını parmak uçlarınızla kırıntı halini alana kadar karıştırın. {Kesinlikle yoğurmayın}
    Dizdiğiniz eriklerin üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece turbo fırında 45-50 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
    Fırından çıkarmadan 10 dk önce üzerine bademleri ilave edin.{ File bademi ilk başta atarsanız yanabilir.}
    Ilıdıktan sonra dilimleyerek servis edin.















  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı