Etli Kabak Dolması
Malzemeler
- 3-4 adet orta boy kabak
- 200 gr kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet domates
- 1 çay bardağı pirinç
- 1/4 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- Kızartmak için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Kabakları güzelce yıkayıp soyun veya çizme aparatıyla çizgiler atıp ikiye bölün ve çay kaşığıyla içlerini oyarak çıkartın. Kabakların içine tuz ve karabiber ekerek tatlandırın. Bir tavada 3-4 kaşık yağıkızdırarak kabakları çevire çevire kızartın.
Bu arada kıymayı, ince doğranmış veya rendenin kalın yeriyle rendelenmiş soğanı, oyulmuş 3 domatesin içini, pirinci, ince kıyılmış maydanozu, 1yemek kaşığı sıvı yağı, tuz ve karabiberi de
ekleyerek güzelce yoğurun ve kızarmış kabakların ve içini oyduğunuz domateslerin içine doldurun.
Derince bir tencereye yerleştirin. Oyduğunuz kabakların içini de ekleyin. Hazırladığınız iç malzeme artarsa köfte yapıp üzerine dizin. Üzerini basmayacak şekilde su ekleyip kapağınıkapatın. Önce harlı ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Biraz dinlendirip yanında yoğurtla servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder