Kelem Bastısı


Malzemeler

  • 1 lahananın dış yaprakları alındıktan sonra kalan iç kısmı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 su bardağı bulgur
  • 100 gr kavurma
  • 1-2 su bardağı sıcak su
  • 1-2 adet acı kırmızı kokurdak biberi
  • Tuz

Hazırlanışı

   Lahanaları doğrayın, sıvı yağı ekleyin. Hafif ateşte arada bir karıştırarak kavrulmasını sağlayın. Lahanalar bir süre sonra çökecektir. Salçayı ve bulguru da ekleyip karıştırın. 
   Kavurmayı, tuzu ve sıcak suyu da ekleyip kapağını kapatın. Bulgurlar pişip yemek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Acı olmasını istiyorsanız pişerken içine kuru biber koyun. 
    Yanında yoğurtla veya limonla servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı