İlibada Dolması


Malzemeler

  • 500 gr ilibada{Labada}
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ {veya zeytinyağı}
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı ev salçası
  • Tuz, karabiber, nane,pul biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı çekilmiş göce{malzemeyi tutması için}

Hazırlanışı

    İlibadaları ayıklayıp yıkayın. Fazla sıcak olmayan suya basıp alın. 
    Ayrı bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında biraz kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı da ekleyip karıştırın. Baharatları, ince kıyılmış maydanozu ve göceyi de ekleyip 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
     İç harcı biraz ılıyınca ilibadaların damarlı tarafı içine gelecek şekilde geniş tarafından başlayarak 
sarıp bir tencereye dizin.
     Üzerine 1 su bardağı su ekleyip 25-30 dk. pişirin. Yanında sarımsaklı yoğurtla servis edin.
Not: Ayrıca bulgurlu iç harçta hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı