Tavuk Sote

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü 
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • Tuz, pul biber, karabiber, kekik

Hazırlanışı

   Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.{Tavuk göğsü yerine 3-4 parça kemiksiz but eti de kullanabilirsiniz. Soteniz daha yumuşak olur.}
   Geniş bir yapışmaz tavayı ocağa alıp sıvı yağ ekleyin.Yağ ısınınca tavuğu ekleyip yüksek ateşte kavurun. Suyunu salarsa çekinceye kadar kavurun.
   Tavuklar suyunu çekince doğranmış soğan ve biberleri ilave edin.{Bu aşamada isterseniz iri doğranmış 2-3 diş sarımsak da ekleyebilirsiniz.}
   Kapağını kapatın kısık ateşte iyice kavrulsunlar. Arada bir karıştırın. Soğan ve biberler kavrulunca küp doğranmış domatesleri ilave edin. Suyunu nçekinceye kadar pişirin. Baharatlarını ekleyip ocağı kapatın.
   Sıcak olarak servis edin. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı