Güveçte Yaz Türlüsü
Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 250 gr taze fasulye
- 300 gr kemikli kuzu eti
- 1 baş sarımsak
- 8-10 adet arpacık soğan
- 7-8 adet sivri biber
- 3-4 adet domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı su
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup irice doğrayın. Güvecin en dibine patlıcanları koyun. Üzerine iri doğranmış fasülyeleri, daha sonra eti ilaveedin. Üzerine sarımsakları, soğanları, iri doğranmış biber ve domatesleri de ekleyin. Güvecin en üst kısmına küçük parçalara ayrılmış tereyağını, yeteri kadar tuz ve karabiberini de ilave edin. Son olarak 1 su bardağı su ekleyip alüminyum folyoyla sıkıca kapatın.
Üzerine bir tencere kapağı kapatıp kısık ateşte yaklaşık 2 saat kadar pişirin.
Görüntüsünün daha güzel olmasını isterseniz piştikten sonra fırının ızgara bölümünü açarak güvecin ağzı açık olarak 10-15 dakika kadar fırına sürün.
Not:Kuzu eti yerine dana eti veya kıymayı gelişigüzel parçalara ayırarak da ekleyebilirsiniz.
Şayet et kullanmak istemiyorsanız et yerine mantar da kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup irice doğrayın. Güvecin en dibine patlıcanları koyun. Üzerine iri doğranmış fasülyeleri, daha sonra eti ilaveedin. Üzerine sarımsakları, soğanları, iri doğranmış biber ve domatesleri de ekleyin. Güvecin en üst kısmına küçük parçalara ayrılmış tereyağını, yeteri kadar tuz ve karabiberini de ilave edin. Son olarak 1 su bardağı su ekleyip alüminyum folyoyla sıkıca kapatın.
Üzerine bir tencere kapağı kapatıp kısık ateşte yaklaşık 2 saat kadar pişirin.
Görüntüsünün daha güzel olmasını isterseniz piştikten sonra fırının ızgara bölümünü açarak güvecin ağzı açık olarak 10-15 dakika kadar fırına sürün.
Not:Kuzu eti yerine dana eti veya kıymayı gelişigüzel parçalara ayırarak da ekleyebilirsiniz.
Şayet et kullanmak istemiyorsanız et yerine mantar da kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder