Portakallı Zencefilli Limonata

Portakallı Zencefilli Limonata


Malzemeler

  • Limonata2 adet Limon (Kalın Kabuklu)
  • 3/4 Su bardağı Toz Şeker
  • 1 Su bardağı Sıcak Su
  • 7 Su bardağı Soğuk Su
  • 1 adet Portakal
  • 3 dal Taze Nane
  • Taze Zencefil
  • Buz

 

Hazırlanışı

2 limonun kabuğunu karıştırma kabının içine rendeleyin. İçine toz şekeri ekleyin. Yemek kaşığının arka tarafıyla iyice ezip renginin ve aromasının çıkmasını sağlayın. Üzerine 1 bardak sıcak su ekleyip şekeri eritin. Üzerine 7 bardak soğuk su koyup sürahiye doldurun. Buzdolabına kaldırın. Soğuyunca 2 limonun ve 1 portakalın suyunu, kıyılmış nane yaprakları ve ince doğranmış ceviz büyüklüğündeki zencefili ilave ederek buzla servis edin. Afiyet Olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}