Portakallı Zencefilli Limonata
Portakallı Zencefilli Limonata
Malzemeler
- 3/4 Su bardağı Toz Şeker
- 1 Su bardağı Sıcak Su
- 7 Su bardağı Soğuk Su
- 1 adet Portakal
- 3 dal Taze Nane
- Taze Zencefil
- Buz
Hazırlanışı
2 limonun kabuğunu karıştırma kabının içine rendeleyin. İçine toz şekeri ekleyin. Yemek kaşığının arka tarafıyla iyice ezip renginin ve aromasının çıkmasını sağlayın. Üzerine 1 bardak sıcak su ekleyip şekeri eritin. Üzerine 7 bardak soğuk su koyup sürahiye doldurun. Buzdolabına kaldırın. Soğuyunca 2 limonun ve 1 portakalın suyunu, kıyılmış nane yaprakları ve ince doğranmış ceviz büyüklüğündeki zencefili ilave ederek buzla servis edin. Afiyet Olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder