Cevizli Revani

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sulu yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzeri için susam.

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
Küçük bir tencerede şeker ve su arada bir karıştırılarak 10-15 dakika kaynatılır. Ocaktan almadan bir kaç dakika önce limon suyu damlatılır.

Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. İrmik, un, iri parçalanmış ceviz içi ve kabartma tozunu da ekleyip çok az çırpın. Sıvı yağla yağladığınız teflon veya alüminyum olan geniş bir tepsiye dökün. Üzerine bol susam serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kahverengi olana kadar pişirin. Yaklaşık 40 dakika.
Revani biraz ılıyınca dilimleyin ve soğuk şerbet dökün. Şerbetini çekince servis edin...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}