İç Baklalı Enginar

 
 
 
Malzemeler
  • 4 adet çanak enginar
  • 1/2 kg iç bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • tuz

Süslemek için Dereotu

Hazırlanışı

     Enginarları tencereye dizin. Kabuğu soyulmuş iç bakla ile yemeklik doğranmış soğanı harmanlayıp enginarların üzerine paylaştırın.
     Tencerenin dibine 2-3 su bardağı su ekleyin, zeytinyağı limon ve tuzunu da ekleyip ocağa alın, kapağı kapalı olarak yaklaşık 45 dakika orta kısık ateşte pişirin. Bu arada suyunu takip ederek biterse az sıcak su ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dereotuyla süsleyip servis edin. Afiyet Olsun...

 
 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı