Enginar o graten{kıymalı}
Malzemeler
- 5 adet çanak enginar
- 1/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 limonun suyu
- Tuz
İç Malzemesi
- 100 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Üzeri için 100 gr kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Enginarları yıkayıp geniş yayvan bir tencereye dizin. Üzerini hafif basacak şekilde su ekleyip, zeytinyağını, limon suyunu ve tuzunu da atın. Orta kısık ateşte çatal batana kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
İç malzemesi için yapışmaz bir tavada yemeklik doğranmış soğan ve biberi hafif soteleyin. Kıymayı ekleyip güzelce kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Doğranmış domatesi de ekleyip biraz daha pişirin.
Beşamel sosu için küçük bir tavada tereyağıyla unu kokusu çıkana kadar kavurup sütü ekleyin. 5 dk. muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Hazırladığınız beşamel sosu kıymalı harca ekleyip karıştırın.
Pişen enginarları suyunun içinden alıp fırına dayanıklı bir kaba dizin. Üzerlerine hazırladığınız kıymalı beşamelli karışımı paylaştırın.
Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder