Biber Kökü Kavurması


Malzemeler

  • 1 büyük kase biber kökü
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük baş kuru soğan
  • 3 adet domates
  • Tuz

Üzeri için:

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Pul biber

Hazırlanışı

     Dolmalık biberlerin baş kısmını  bıçakla kesip kökünü çıkarın. Çekirdekli kök kısmını kesip sapından ayırın.
     Geniş yapışmaz bir tavaya sıvı yağ ekleyip ısınınca biber kökü çıkarmak için kestiğiniz biber halkalarını ve köklerini ilave edip biraz kavurun.
    Yemeklik doğradığınız soğanları ve tuzunu da ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar da kavrulunca küp doğranmış domateslri ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte domatesler suyunu çekip hafif kavruluncaya kadar pişirin.
    Üzerine hafif sarımsaklı yoyurt gezdirip, pul biberle süsleyerek servis edin.
    Bu yemek genellikle yazın biber kurutulurken çıkan biber ve biber kökünden yapılır. Bolvadinde bu yemeğe serçe budu kızartması, hatta culuk budu kızartması da denir.
    Kökün üzerindeki çekirdekler sertse bıçakla veya elinizle ufalayarak çıkartabilirsiniz.








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}