Don Yağı Nasıl Çıkarılır
Malzemeler
- İç Yağı
- Tuz
Hazırlanışı
İç yağını{en iyisi böbreğin etrafındaki yağdır, bu yağı böbreğin etrafından nazikçe çekip alın.} kuşbaşı doğrayın. Derin bir tencereye alın, bolca tuzlayıp ocağa alın.
Sıvı yağı çıkana kadar kavurun. İçindeki yağlar hafif pembeleşince ocaktan indirin.{yarım saat kadar kavurmanız yeterlidir}
Yağ biraz ılıyınca metal kevgir veya süzgeçle süzün. Süzülen yağ don yağı, üstte kalan yağ parçaları ise kakırdaktır.
Koyunun kuyruk yağı da bu şekilde çıkarılır. Don yağı oda sıcaklığında sert ve katı bir yağdır.Eritmeden kullanılamaz.
Kuyruk yağı ise oda sıcaklığında sürülebilir bir kıvamdadır. Ekmeğin üzerine sürülüp yenilebilir...
Don yağı ve kuyruk yağını derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz. Gerektiği kadar çıkarıp kullanabilirsiniz....
Kakırdağı da derin dondurucu da saklayın. Kullanacağınız zaman biraz çözmesini bekleyip yapışmaz bir tavaya alıp hafif kahverengi renk alıp çıtır çıtır olana kadar kavurun. Bu şekilde mercimekli bulgur pilavının üzerine dökebilir veya haşhaşlı mayalı bükmenin içinde kullanılabilir...
Yorumlar
Yorum Gönder