Etli Nohut


Malzemeler

  • 1,5 su bardağı nohut
  • 100 gr kuşbaşı et{tavuk/kuzu/dana}
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, kırmızı pul biber

Hazırlanışı

      Birkaç saat önceden nohutu ılık suya ıslatın. İçine bir fiske tuz atın.
      Düdüklü tencereyi ocağa alıp, yağını koyun. Küp doğranmış eti ilave edip biraz kavurun. Etin rengi dönünce yemeklik doğradığınız soğanları da ilave edip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Domates ve biber salçasını da ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Son olarak suyunu süzüp iyice yıkadığınız nohutları, tuzu ve biberi ekleyip karıştırın.
      Nohutların üzerini 2-3 parmak kalınlığında geçecek şekilde sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kaynayana kadar orta hararetli ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}