Çullama Köfte



Malzemeler

  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 1 çay bardağından az eksik ince bulgur
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı su

Üzerini Kaplamak İçin

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı un

Kızartmak İçin

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

     Kıyma, ince bulgur[düğü], ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı suyu da ekleyip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hafif yassı ve yuvarlak köfteler hazırlayın.
Hazırladığınız köfteleri derin bir tencereye koyup üzerini hafif basacak şekilde soğuk su ekleyip ocağa alın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık yarım saat kaynatın. Pişince çıkarıp suyunu süzün.
     Bu arada kaplama malzemesini hazırlayın. Yumurta, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve unu da ekleyip
çırpma teliyle karıştırarak koyu kek kıvamında bir hamur elde edin.
       Köfteler hafif ılıyınca bir kaşık yardımıyla hazırladığınız karışıma batırıp geniş bir tavadaki kızgın yağda kızartın. Kızarmış köfteleri bir peçete üzerine çıkarıp fazla yağını almasını sağlayın.
     Bütün köfteler kızarınca servis edin.
     Bu malzemeler yaklaşık 20-25 adet köfte içindir.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}