Karnabahar ve Brokoli Salatası


her hakkı saklıdır.

Malzemeler

  • ½ adet küçük boy karnabahar
  • ½ adet küçük boy brokoli
  • 2 adet havuç
  • ½ demet dereotu
  • ½ demet maydanoz
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • 1/4 demet aysberg veya marul
  • Sosu İçin

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 adet limonun suyu
  • Tuz
  • Hazırlanışı

        Küçük bir tencereye 2-3 bardak su koyup içine bir tutam tuz atın ve kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı kaynayan suya atıp kapağı kapalı olarak 10 dk. kadar haşladıktan sonra çiçeklerine ayırdığınız brokolileri de üzerine ekleyip kapağını kapatın.
         Brokolilerin haşlama suyuna değmesine gerek yok, kaynayan suyun buharıyla da haşlanır. Brokolilerin rengi değişmeyecek şekilde 7-8 dakika haşladıktan sonra karnabahar ve brokolileri ocaktan alıp suyunu süzüp soğumaya bırakın.
         İçine rendelenmiş havucu, iyice yıkanıp kurulanmış ve doğranmş  dereotu, maydanoz, marul ve mısırı da ekleyip  harmanlayın.
          Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu  küçük bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis edin.
 
          Not:Konserve  mısır yerine kendi haşladığınız mısırları keserek ekleyebilirsiniz.
 Ayrıca brokolileri haşlarken renginin değişmemesine dikkat edin. Rengi değiştiği takdirde sülfür açığa çıkacak ve brokoli zararlı hale dönüşecektir. 



her hakkı saklıdır.
pancarkokusu.blogspot.com

     


 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}