Karnabahar ve Brokoli Salatası
Malzemeler
- ½ adet küçük boy karnabahar
- ½ adet küçük boy brokoli
- 2 adet havuç
- ½ demet dereotu
- ½ demet maydanoz
- 1 küçük kutu konserve mısır
- 1/4 demet aysberg veya marul
Sosu İçin
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 adet limonun suyu
- Tuz
Hazırlanışı
Küçük bir tencereye 2-3 bardak su koyup içine bir tutam tuz atın ve kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı kaynayan suya atıp kapağı kapalı olarak 10 dk. kadar haşladıktan sonra çiçeklerine ayırdığınız brokolileri de üzerine ekleyip kapağını kapatın.
Brokolilerin haşlama suyuna değmesine gerek yok, kaynayan suyun buharıyla da haşlanır. Brokolilerin rengi değişmeyecek şekilde 7-8 dakika haşladıktan sonra karnabahar ve brokolileri ocaktan alıp suyunu süzüp soğumaya bırakın.
İçine rendelenmiş havucu, iyice yıkanıp kurulanmış ve doğranmş dereotu, maydanoz, marul ve mısırı da ekleyip harmanlayın.
Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis edin.
Not:Konserve mısır yerine kendi haşladığınız mısırları keserek ekleyebilirsiniz.
Ayrıca brokolileri haşlarken renginin değişmemesine dikkat edin. Rengi değiştiği takdirde sülfür açığa çıkacak ve brokoli zararlı hale dönüşecektir.
pancarkokusu.blogspot.com |
Yorumlar
Yorum Gönder