Hardal Soslu Biftek

Malzemeler

  • 500 gr biftek
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, Karabiber

Hardal Sosu İçin;

  • 1/2 paket krema{100 ml}
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Tuz, Karabiber
  • 1 tutam taze biberiye

Garnitürü İçin;

  • 2-3 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı;

      Bifteği bıçak sırtı kalınlığında ince ince dilimleyin.{İnce dilimleyemiyorsanız iki adet streçfilm arasında döverek inceltin.}Üzerine biraz sıvı yağveya zeytinyağı gezdirip üzerini streçfilmle kapatarak buzdolabında en az 1 saat bekletin. Pişirmeden 10 dk önce çıkarın. Döküm ızgara tavasını ocağa alıp iyice ısıtın.{Yapışmaz tava kullansanız da olur} Etleri sıcak tavaya yerleştirip her iki tarafını da 1er dakika kadar pişirin.{ Çok pişirirseniz sertleşir.} Pişerken her iki tarafinada çok az tuz ve karabiber ekin. Etleriniz piştikçe üst üste dizip servis tabaklarına alın.
      Hardal sosunu hazırlamak için; Yarı paket kremayı bir tavada ısıtın. İçine 1 tatlı kaşığı hardal ekleyip karıştırın. Tuz, Karabiber ve kıyılmış Biberiyeyi de ekleyin. Hafif cızırdamaya başlayınca ocaktan alın. Etin yanında veya üzerine dökerek servis edin.
       Patates garnitürünü hazırlamak için; Patatesleri iri küpler halide doğrayıp küçük yapışmaz bir tavaya alın. Üzerine yarım çay bardağı su ekleyin. Biraz sıvı yağ gezdirin. Tuz ve karabiberini de ekleyip kapağını kapatın. Hiç karıştırmadan çok kısık ateşte hafif dibi tutuncaya kadar pişirin.
       Etin yanında servis edin.



 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı