Ağlayan Kek

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 3 Türk Kahvesi fincanı şeker
  • 3 Türk Kahvesi fincanı un
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 2 yemek kaşığı ılık süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kekin üzerine dökmek için 1 su bardağı soğuk süt
  • Kekin üzerine sürmek için 1 kutu krema{200 ml}

Çikolatalı Sosu İçin:

  • 1/2 paket hazır çikolatalı sos
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım paket çikolata{40gr}
       Toz halindeki çikolatalı sosa sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika kaynatıp ocağı kapatın. Yarım paket çikolatayı ekleyin. Üzerinin kabuk bağlamaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın.

Kekin hazırlanışı

       Yumurta ile şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. İçine kakao ve ılık sütü katıp yavaşça karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ilave edip çok az çırpın.Yağlanmış kare şeklindeki borcam tepsiye döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında kürdan batıp  çıkana kadar pişirin.
       Kek soğuduktan sonra üzerine bir kaşık yardımıyla 1 su bardağı soğuk sütü gezdirin.
1 kutu sek kremayı kıvam alıncaya kadar mikserle çırpıp kekin üzerine sürün. Borcamı streçfilmle kapatıp buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra dilimleyin. Üzerine çikolatalı sos gezdirip servis edin.
 ***Hazır çikolatalı sosu kullanmak istemiyorsanız;
  •      1,5 su bardağı süt
  •      1,5 yemek kaşığı şeker
  •      1,5 yemek kaşığı un
  •      1,5 yemek kaşığı kakao
       Bütün malzemeyi karıştırıp pişirin. Piştikten sonra içine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım paket çikolata ekleyerek arada bir karıştırarak soğutun.
      Çikolatalı sosu bu şekilde de hazırlayabilirsiniz. Fotoğraftaki tarif yukarıdaki hazır sos tarifine göre hazırlanmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}