Vişne Reçeli


Malzemeler

  • 2 kâse sultani vişne
  • 1,5 kâse toz şeker
  • 1-2 parça limon tuzu 

Hazırlanışı

Vişneleri saplarıyla beraber yıkayın. Sonra saplarını ayıklayıp tekrar yıkayın. Çekirdeklerini çıkarmak isterseniz çatal iğne yardımıyla çıkartıp, kaynatacağınız tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyin. (Aynı kaseyi kullanarak 2 kase vişne için 1,5 kase toz şeker kullanın, örneğin 6 kase vişne için 4,5 kase şeker kullanın.)
Bu şekilde bir gece bekletip ocağa alın. 15-20 dakika kadar kaynatıp bir kevgir yardımıyla taneleri içinden alın. Tanesiz olarak 15-20 dakika daha kaynatın. Daha sonra tanelerini ve limon tuzunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan indirin. Hâlâ sıçak iken temiz bir kavanoza doldurun. Daha önce kullanılmamış bir kapağı sıcak sudan geçirip kapatarak kavanozu ters çevirin ve 1 gün bekletin. Bu şekilde oda sıcaklığında uzun süre saklayabilirsiniz. Veya soğuduktan sonra kavanozlara doldurup buzdolabında saklayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı