Asma Yaprağında Enginar Dolması
Malzemeler
6 adet enginar çanağı1 adet havuç
1 adet kuru soğan
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2,5 su bardağı su
20-25 adet asma yaprağı
Dolmalık iç malzemeleri
3 adet orta boy kuru soğan2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet domates
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber
1 su bardağı kaynamış su
Dolmalık içi hazırlamak için
Soğanları yemeklik doğrayıp 2-3 kaşık sıvı yağda hafif kavurun. Dolmalık fıstıkları ekleyip rengi dönene kadar soğanla birlikte kavurmaya devam edin. Bu arada pirinci ekleyin. Küp doğranmış domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Kuş üzümü, kuru nane, yenibahar, tuz ve karabiberini de ekleyip karıştırın. 1 su bardağı sıcak suyu döküp suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çok kısa sürede çekecektir.Dolmaları hazırlamak için
Asma yapraklarını yıkayın. Kaynar suya basıp alın. Asma yapraklarının sap kısımları içe, sert kısımları dışa gelecek şekilde üçünü biraraya getirip ortasına enginarı yerleştirin. İçine dolmalık harçtan koyup kapatın. Tam kapanmazsa üzerine bir yaprak daha kapatın. Diğer enginarlara da aynı işlemi uygulayın.1 soğan ve havucu irice doğrayıp yayvan geniş bir tencereye alın. Üzerine hazırladığınız enginarları yerleştirin. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağını ve yarım limonun suyunu gezdirin. Biraz tuz ve karabiber ekin. 2,5 su bardağı suyu da ekleyip üzerine bolca asma yaprağı döşeyin. Kısık ateşte yaklaşık 45 dk kadar pişirin. Ilıyınca servis edin.
PÜF NOKTASI: Asma yapraklarının pişerken renginin kararmaması için üzerine bolca asma yaprağı döşemek gerekir.
NOT: Enginarları biraz küçük seçerseniz sonuç daha güzel olur. Tencereye daha kolay sığar.
Yorumlar
Yorum Gönder