Havuçlu Kek



Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Rendelenmiş 1 portakal kabuğu
  • Kalıbı yağlamak için az tereyağı

Hazırlanışı

Öncelikle yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. Yağı, sütü ve suyu ilave edin. İri rendelenmiş havucu, ceviz, unla birlikte kabartma tozunu, tarçın ve en son iri rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyerek karıştırın. Tereyağı ile yağlanmış geniş kare veya dikdörtgen bir kalıba hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 190 Derece fırında 35-40 dakika üzeri kızarıncaya dek pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın.
     *****Bu keki yaparken geniş bir kalıp kullanın. Malzemesi çok ve meyveli olduğu için normal kek kalıbında içi hamur kalabilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı