Fırın Sütlaç

Malzemeler (6 kişilik1)

1 lt süt
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı (tuzsuz)
1,5 su bardağı su


Hazırlanışı

Pirinci yıkayıp süzün.
1,5 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Üzerine sütü, tereyağını ve bir tutam tuz ekleyin.
Arada bir karıştırmak suretiyle kaynamaya bırakın.
Pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kaynatın.
Şekeri ve 2-3 kaşık suyla nişastayı ezip, sütlaca ilave edin.
Karıştırarak 5-6 dakika daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.
Sütlacı fırına dayanaklı (porselen veya toprak) kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.
Tepsiye kaselerin yarısına kadar gelecek şekilde sıcak su ekleyin.
Üst ızgara kısmı yakılmış fırında sütlaçların üzeri hafif penbeleşinceye kadar fırınlayın.
Not: Sütlaçları fırının orta kısmına gelecek şekilde yerleştirin. Üste yerleştirirseniz yanar.
Hafif kahverengi rengi alınca fırından çıkarın, siyah renk almamasına özen gösterin.

Sütlaçları dışarıda hafif ılıyınca buzdolabına alın. 2-3 saat dinlendirip servis edin.


Yorumlar

  1. mükemmel bir görüntü.ama tadı nasıl bilemem diyemiyorum.çünkü tadını biliyorum.ellerinize sağlık usta.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}