Kuzu İncik Haşlama

Malzemeler

1 kg kemikli kuzu eti
1 adet havuç
2 adet patates
1 limon
tuz, karabiber




Hazırlanışı

Kuzu etini küçük parçalara bölüp yıkayın.
Derin çelik bir tencereye alıp, üzerini basacak şekilde soğuk su ekleyip ocağa koyun
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alın.
Kapağını kapatıp yaklaşık 45 dk. etler yumuşayana kadar pişirin.
Etler yumuşayınca iri doğranmış havuç ve patatesleri, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin.
Havuç ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip servis edin.
Not: Havuç ve patatesleri eklediğiniz sırada bir kaç diş sarımsak ve bir soğanı dörde bölerek ekleyebilirsiniz.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}