Alman Pastası

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Kreması için:

  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1/2 çay bardağı krema

Hazırlanışı

       Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. {ılık su kullanırsanız daha iyi olur.}
       Tereyağıyla yağladığınız yuvarlak veya kelepçeli bir kalıba dökün. 
       Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 

Kremanın Hazırlanışı:

        Yarım çay bardağı süt kreması hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra yine karıştırarak 5-6 dk pişirmeye devam edin.
        Muhallebiniz ılıyınca kremayı ekleyip mikserle 5 dk. çırpın.
        Pişirdiğiniz keki 2 ye bölün. Tüm kremayı ortasına döküp yarım keki üzerine kapatın. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleterek servis edin. Biraz buzdolabında dinlenirse daha güzel olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}