Alman Pastası
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 4 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı su
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Kreması için:
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. {ılık su kullanırsanız daha iyi olur.}
Tereyağıyla yağladığınız yuvarlak veya kelepçeli bir kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Kremanın Hazırlanışı:
Yarım çay bardağı süt kreması hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra yine karıştırarak 5-6 dk pişirmeye devam edin.
Muhallebiniz ılıyınca kremayı ekleyip mikserle 5 dk. çırpın.
Pişirdiğiniz keki 2 ye bölün. Tüm kremayı ortasına döküp yarım keki üzerine kapatın. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleterek servis edin. Biraz buzdolabında dinlenirse daha güzel olur.
Yorumlar
Yorum Gönder