Alman Pastası

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Kreması için:

  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1/2 çay bardağı krema

Hazırlanışı

       Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. {ılık su kullanırsanız daha iyi olur.}
       Tereyağıyla yağladığınız yuvarlak veya kelepçeli bir kalıba dökün. 
       Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 

Kremanın Hazırlanışı:

        Yarım çay bardağı süt kreması hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra yine karıştırarak 5-6 dk pişirmeye devam edin.
        Muhallebiniz ılıyınca kremayı ekleyip mikserle 5 dk. çırpın.
        Pişirdiğiniz keki 2 ye bölün. Tüm kremayı ortasına döküp yarım keki üzerine kapatın. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleterek servis edin. Biraz buzdolabında dinlenirse daha güzel olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı