Göce Yuvalağı

Malzemeler

  • 2 su bardağı çekilmiş göce
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, pul biber,. karabiber
  • Su

Sosu için:

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 kase kavurma
  • 1-2 yemek kaşığı salça
  • 4-5 su bardağı kaynar su
  • Sarımsaklı yoğurt ve pul biber

Hazırlanışı

     Önce hamurunu hazırlayalım. Çekilmiş göce, nane, 1 y.k. sıvı yağ, tuz, pul biber ve karabiberi bir yoğurma kabına alıp azar azar su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Bu hamuru  leblebi büyüklüğünde yuvarlayın.{Hamurun kurumaması için üzerine nemli bir bez örtebilirsiniz.}
     Ayrı bir tencerede 2-3 yem. kaş. sıvı yağda yemeklik doğradığınız soğan, biberleri kavurun. Çok az tuz atın. İri kıyılmış sarımsakları  ekleyin. Kavrulmuş eti de ilave edin.Salçayı ekleyip biraz daha kavurun. Üzerine 4-5 bardak kaynar su koyup kaynamaya bırakın.
      Kaynamaya başlayınca içine göceleri atın. 30-35 dk. kısık ateşte pişirin.
      Yanında sarımsaklı yoğurt ve pul biberle servis edin.
 ***Kavurma yerine soğan kavrulurken kıyma veya çok küçük doğranmış yumuşak bir kuşdaşı et de kullanabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}