Göce Yuvalağı
Malzemeler
- 2 su bardağı çekilmiş göce
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, pul biber,. karabiber
- Su
Sosu için:
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 2-3 diş sarımsak
- 1 kase kavurma
- 1-2 yemek kaşığı salça
- 4-5 su bardağı kaynar su
- Sarımsaklı yoğurt ve pul biber
Hazırlanışı
Önce hamurunu hazırlayalım. Çekilmiş göce, nane, 1 y.k. sıvı yağ, tuz, pul biber ve karabiberi bir yoğurma kabına alıp azar azar su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Bu hamuru leblebi büyüklüğünde yuvarlayın.{Hamurun kurumaması için üzerine nemli bir bez örtebilirsiniz.}
Ayrı bir tencerede 2-3 yem. kaş. sıvı yağda yemeklik doğradığınız soğan, biberleri kavurun. Çok az tuz atın. İri kıyılmış sarımsakları ekleyin. Kavrulmuş eti de ilave edin.Salçayı ekleyip biraz daha kavurun. Üzerine 4-5 bardak kaynar su koyup kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca içine göceleri atın. 30-35 dk. kısık ateşte pişirin.
Yanında sarımsaklı yoğurt ve pul biberle servis edin.
***Kavurma yerine soğan kavrulurken kıyma veya çok küçük doğranmış yumuşak bir kuşdaşı et de kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder