Kabak Tatlısı

Malzemeler

2 kg bal kabağı
2,5 su bardağı toz şeker
2-3 adet karanfil (isteğe bağlı)
Süslemek için 100 gr ceviz içi





Hazırlanışı

Kabağı yıkayıp dilimleyin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin. Tekrar yıkayıp yayvan geniş bir tencereye dizin. Üzerine şekeri ve karanfili ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 2-3 saat bekletin. Bu şekilde kabak hafif sulanır. Ocağa alıp kapağı yarı aralık şekilde kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Eğer 2-3 saat vaktiniz yoksa tencereye yarım su bardağı su ekleyip hemen ocağa koyabilirsiniz.
Dilerseniz kabaklar piştikten sonra kabakları fırına dayanaklı bir tepsiye dizip hafifçe ızgara bölümünde fırınlayabilirsiniz.
Fırından çıktıktan sonra soğutup cevizle süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı