Etli Biber Dolması

biber dolması
Yeşil Biber Dolması

Malzemeler (6 kişilik)

1 kg dolmalık biber
500 gr kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan (isteğe bağlı)
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber

2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ




Hazırlanışı

Biberleri yıkayın, sap kısımlarını kesip içini temizleyin.
Dolma içini hazırlamak için, kıymayı bulguru, çok ince doğranmış soğan ve maydanoz ile tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
Harcın yumuşak olması için içine yoğururken çok az su ekleyin.
Bu arada dolmayı pişireceğiniz tencereye sıvı yağı, rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyip ocağa alıp biraz kavurun. Tencereyi ocaktan alıp biraz soğutun.
Daha sonra biberlerin içini fazla sıkıştırmadan kabaca duldurup, bu salçalı karışımın üzerine dizin.
Üzerine hafif basacak şekilde soğuk su ekleyip ocağa alın. Önce harlı ateşte kaynatıp daha sonra ocağın altını kısın, yaklaşık 45-50 dakika biberler yumuşayana kadar pişirin.
Püf Noktası:Dolmaları pişirirken soğuk su ekleyip ocağa koyun. Sıcak su eklerseniz kıyma kızarır ve piştikten sonra da pembe kalır.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı