Haşhaşlı Çörek

Malzemeler

  • 1 paket yaş maya (40 gr)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un
 

İç Malzemesi

  • 1/2 su bardağı ezilmiş haşhaş
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ezilmiş ceviz içi (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

      Yaşmaya, süt, su, sıvı yağ, şeker ve tuzu hamuru yoğuracağımız kaba koyun. Maya eriyinceye kadar elinizle karıştırın. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ekleyerek yoğurun.
Hamuru yoğururken yoğurduğunuz kaba fazla yapışmadan ayrılıyorsa kıvamı olmuş demektir.
kabın üzerine poşet geçirerek hamur iki kat büyüyene kadar ılık bir ortamda 25-30 dk kadar mayalandırın. Hamur mayalanınca elinizi yaylayıp hamuru iki eşit parçaya bölün.Hamuru avucunuzun içiyle bastırarak dikdörtgen şekilde yarım cm kalınlığında açın. Sıvı yağla incelttiğiniz haşhaşlı harçtan sürün. Cevizin yarısını üzerine döküp hamuru rulo şeklinde sarın. 2 cm eninde parçalara kesip,yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine sık aralıklarla dizin. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayıp kalan haşhaşlı harcı üzerine sürün. Tepsiye poşet geçirip ılık bir ortamda 15-20 dk kadar tekrar mayalandırın. Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar  15-20 dk pişirin.








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı