Kereviz Çorbası

Malzemeler

  • 3 adet orta boy kereviz
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı tavuk veya et suyu
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Kereviz, patates ve soğanı soyup yıkayın. iri iri doğrayıp düdüklü tencereye koyun, üzerine 5 su bardağı su ve yarım limonun suyunu da ekleyip 10 dakika pişirin. Pişince blendırdan geçirin.
    Derin bir tencerede 3-4 kaşık sıvı yağla 2 çorba kaşığı unu hafif kavurun. Dikkat edin rengi değişmesin. Üzerine blendırdan geçirdiğiniz çorbayı dökün. ( Unu küçük bir tavada kavurup düdüklü tencerenin içine de ilave edebilirsiniz.] 1 su bardağı tavuk suyunuda ekleyin. Arzuya göre tuz ve karabiberini de ekleyip 5-10 dk  daha kaynatın.
       Servis tabaklarına alıp üzerini kıyılmış maydanoz veya kereviz yapraklarıyla süsleyip yanında limonla servise sunulabilir.
         Tavuk suyuyla beraber varsa biraz tavuk eti de katabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı