Kereviz Çorbası
Malzemeler
- 3 adet orta boy kereviz
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet küçük kuru soğan
- 5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı tavuk veya et suyu
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kereviz, patates ve soğanı soyup yıkayın. iri iri doğrayıp düdüklü tencereye koyun, üzerine 5 su bardağı su ve yarım limonun suyunu da ekleyip 10 dakika pişirin. Pişince blendırdan geçirin.Derin bir tencerede 3-4 kaşık sıvı yağla 2 çorba kaşığı unu hafif kavurun. Dikkat edin rengi değişmesin. Üzerine blendırdan geçirdiğiniz çorbayı dökün. ( Unu küçük bir tavada kavurup düdüklü tencerenin içine de ilave edebilirsiniz.] 1 su bardağı tavuk suyunuda ekleyin. Arzuya göre tuz ve karabiberini de ekleyip 5-10 dk daha kaynatın.
Servis tabaklarına alıp üzerini kıyılmış maydanoz veya kereviz yapraklarıyla süsleyip yanında limonla servise sunulabilir.
Tavuk suyuyla beraber varsa biraz tavuk eti de katabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder