Kremalı Mantar Çorbası
Malzemeler:
- 250 gr mantar(10-12 adet)
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- ½ çay bardağı krema(veya 1 su bardağı süt)
- Yeterince tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Mantarların saplarını çıkarıp şemsiye kısmından tutup yukarı doğru elinizle soyun. Orta boy çukur bir tencereyi ocağa alın. Ocağın altını yakıp yağı ekleyin. Çok ince doğradığınız soğanları ekleyin ardından incedoğradığınız mantarlarıda ilave edip biraz yüksek ateşte mantarlar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin(soteleyin). Mantarlar suyunu çekince 2 yemek kaşığı unu ekleyip 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Suyunu ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Yaklaşık 20-25 dk mantarlar iyice pişene kadar kaynatın.En son sürekli karıştırarak süt veya kremayı ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Tuz ve karabiber ekleyerek servis yapın.
- Mantar seçerken; sert yapılı ve altlarının(şemsiyesinin altı) kapalı olmasına dikkat edin.
- Mantarı temizlerken; elinizle veya bir bıçak yardımıyla alttan başlayarak soyabilirsiniz.
Ayrıca akan su altında hızlıbir şekilde yıkayabilirsiniz.Bazı mantarlar suda bekletirseniz sünger gibi su çekecektir.
Yorumlar
Yorum Gönder