Etli Lahana Sarması

 Malzemeler:

  • 1 adet orta boy lahana [10-12 adet yaprak]
  • 300 gr dana kıyma
  • 1,5 çay bardağı ince bulgur
  • çeyrek demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:


Önce lahananın yapraklarını ayırıp yıkayın. Kaynayan az tuzlu suya atıp 3-4 dakika haşladıktan
sonra alın. Fazla erimemesine dikkat edin.
       Bulguru yıkayın, maydanozları ince kıyın. Kıyma, bulgur, maydanoz,tuz ve karabiberide ekleyip
iyice yoğurun. Kuru olursa çok azsu ekleyebilirsiniz. Haşlananan lahana yapraklarını rulo yapıp önce dolma boyutunda, daha sonra ruloları açıp sarılacak şekilde ikiye bölün. Kıymalı harçtan küçük ceviz boyutunda parçalar alıp sarın. Sarma işlemi bittikten sonra elimizin içinde sıkalım böylece hem lahana harca yapışıpaçılmaz hem deşekli ince ve düzgün olur. Kıymalı harç bitene kadar sarıp derin bir tencereye dizelim.Tencerenin dibine haşlanmış lahanalardan döşeyebilirsiniz.
        Sarma işlemi bittikten sonra sarmaların üzerine1su bardağı soğuk su ekleyin, üzerine porselen tabak kapatıp ocağa alın. Harlı ateşte 5-10 dakika dolmaların rengi dönene kadar pişirelim.
       Bu arada ayrı bir tavada sıvı yağ ve salçayı hafif kavurup sarmaların üzerine dökün ve dolmaların üzerini basmayacak şekilde sıcak su ekleyip kısık ateşte 40-45 dakika kadar pişirin.
          Servise sunarken limon dilimleriyle süsleyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}