Ev Yapımı Karışık Meyve Suyu

Malzemeler

  • 2 adet şeftali
  • 1 adet armut
  • 1 adet elma
  • 6-7 adet kırmızı erik
  • 1 küçük salkım siyah üzüm
  • 2 adet taze incir

Hazırlanışı

   Armut, elma ve eriği minik minik doğrayın. Bu meyveler sert olduğundan çabuk pişmesi için küçük doğranmalıdır. Derin bir tencereye alın. Üzümleri saplarından koparıp ilave edin.Şeftali ve inciri de irice doğrayıp ekleyin.
   Üzerini aşacak şekilde su ilave edip ocağa alın. Meyveler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte
kaynatın. Ocaktan alın kalın delikli süzgeçten geçirip tekrar ocağa alın. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan indirin. Bu aşamada tadına bakıp içine biraz şeker ekleyebilirsiniz.
     Cam sürahiye doldurun. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Soğuk olarak servis edin.
   Olgun meyve kullanırsanız şeker ilave etmenize gerek kalmaz.
   Ayrıca erik ve üzüm yerine renk vermesi için vişne de kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı