Atçalı Selvi Dolması

Malzemeler

  • 500 gr atçalı selvi {nivik}
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı ev salçası
  • Tuz, karabiber, nane, pul biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı çekilmiş göce{malzemeyi tutması için}

Hazırlanışı

   Atçalı selviyi güzelce yıkayın. Fazla kaynar olmayan suya basıp alın. 
   Ayrı bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı da ekleyip çok az daha kavurun. Baharatları, ince kıyılmış maydanozu ve göceyi de ekleyip 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
    İç harcı biraz ılıyınca atçalı selvilerin damarlı tarafları içine gelecek şekilde geniş tarafından başlayarak sarıp bir tencereye dizin.
    Üzerine 1 su bardağı su ekleyip 20-25 dk pişirin. Yanında limonla servis edin. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı