Acılı Ezme

Malzemeler

  • 1 adet iri domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 diş iri sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, pul biber
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • 1 dal taze nane

Hazırlanış

    Nane hariç tüm malzemeyi iri parçalara bölüp rondonun içine alın. Zeytinyağı, limon ve baharatlarını da ekleyip ezme kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Fazla ezmeyin.
    En son taze naneyi ince kıyıp ekleyin.{Kuru nane de olur.}

***Kullandığınız malzemeler soğuk olursa{buzdolabından yeni çıkmış} sonuç daha güzel olur.
Ezmeyi hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında bekletin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı