Toyga Çorbası

Malzemeler


  • 1/2 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı buğday
  • 8 su bardağı su
  • 100 gr hazır kavurma
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz

Hazırlanışı

             Nohut ve buğdayı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün iyice yıkayıp düdüklü tencereye koyun,
üzerine 8 bardak su ekleyip 20-25 dakika haşlayın.
       Düdüklü tencereyi bir kenara alın icindeki haşlama suyundan 1 kase alın biraz ılıdıktan sonra yoğurt ve unla karıştırın. Blendır yardımıyla iyice ezip düdüklüye ekleyin. Kavurmayı da atın içine..
       Düdüklü tencereyi tekrar ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. Kıvamına göre sıcak su ekleyebilirsiniz. Kaynamaya başlayınca tuzunu ve taze çekilmiş karabiber ilave edin. 10-15 dakika daha kaynatıp ocaktan indirin.
       Servis tabaklarına alıp üzerine tereyağında kızdırdığınız nane ve kırmızı toz biberi döküp servis edin.
***Çorbanıza kavurma yerine tavuk suyu ve didiklenmiş tavuk da kullanabilirsiniz.
***Bu malzemelerden en az 8 kişiye yetecek çorba çıkıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı