Elma Tatlısı

Malzemeler

  • 8 adet elma
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı su

  • Servis için kesme dondurma

Hazırlanışı

    Elmaları soyun ve elma oyacağıyla, elmayı bölmeden ortasını oyun. Geniş yayvan bir tencereye dizin.
    Her elmanın üzerine 1 yemek kaşığı şeker dökün. Tepeleme olmasın.
    Tencereye 1 çay bardağı su ekleyip ocağa alın.
    Tencerenin kapağı yarı aralık kalacak şekilde kapatın. Suyunu çekene kadar orta ateşte 20 dakika kadar pişirim.
     Elmaları servis tabağına alın ve ortalarına ceviz doldurun.
     Buzdolabında soğumaya bırakın.
     Soğuyunca üzerine dondurmayla servis edin. Kaymakla da servis edebilirsiniz.
**Çok kısık ateşte pişirirseniz elmalarınız dağılabilir. Sık sık kontrol ederek birz yüksek ateşte pişirirseniz sonuç daha güzel olacaktır. Birde elmalarınız ne kadar sert olursa o kadar iyidir. Ben sert yeşil ithal elmayla da denedim daha güzel oldu.
 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Pelte Çorba