Tırtıl Kurabiye
Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 3/4 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2,5-3 su bardağı un
Hazırlanışı
Un hariç oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırma kabına alın.
Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin .
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tırtıl kurabiye aparatı kullanarak veya kalın uçlu pasta süsleme aparatıyla sıra sıra sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder