Tırtıl Kurabiye

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2,5-3 su bardağı un

Hazırlanışı

       Un hariç oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırma kabına alın.
       Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin . 
       Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tırtıl kurabiye aparatı kullanarak veya kalın uçlu pasta süsleme aparatıyla sıra sıra sıkın. 
        Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  ***Bu malzemelerle yaklaşık 2 tepsi tırtıl kurabiye çıkıyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}