Patatesli Kek
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 fiske tuz
- 1 su bardağı sulu yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet patates
- 1/4 kangal sucuk
- 1/2 çay bardağı ufalanmış peynir
- 1,5 su bardağı un
- 1 tutam dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- Karabiber, kırmızı toz biber
Üzeri için:Susam veya haşhaş
Hazırlanışı
Yumurta ve 1 fiske tuzu 1-2 dakika çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Minik küpler halinde doğradığınız patatesleri ve sucukları ekleyin. Peynir, un, kıyılmış dereotu, kabartma tozu,1'er çay kaşığı kadar karabiber ve kırmızı biberi de ilave edip karıştırın. Üzerine susam veya haşhaş serpin.
Yağlanmış geniş bir kalıba döküp 180-190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
***Dereotu yerine maydanoz da kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder