Paskalya Çöreği

Malzemeler

  • 1 kg un 
  • 1/2 kg süt
  • 1 paket yaş maya{40 gr}
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurtanın akı{sarısı yüzüne}

Üzerine sürmek için:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı süt

Hazırlanışı

   Önce sıvıları karıştırın. Sütü el yakmayacak şekilde ılıtın.  İçine mayayı, şekeri, tuzu, yağı ve yumurta akını da ekleyip maya eriyinceye kadar elinizle karıştırın. 
   Sonra hamur toparlanıncaya kadar un ilave ederek yoğurun. Üzerine poşet geçirip 25-30 dk kadar {hamur iki katına çıkana kadar} mayalandırın. 
   Mayalanan hamuru hafif yağlanmış bir zemine alıp rulo yapın. Bir bıçak yardımıyla 20 eşit parçaya bölün. Elinizi yağlayıp şekil verin{fiyonk, örgü...} yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 
   Tepsiye büyük bir poşet geçirip 15-20 dk sıcak bir yerde tepsi mayasının gelmesini bekleyin. 
    Fırını 200 dereceye ayarlayın. Yumurta sarısı, yoğurt ve sütü karıştırıp fırına vermeden hemen önce sürün ve fırına verin. 200 derecede 15-20 dakika pişmesi yeterlidir.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Pelte Çorba

Elma Tatlısı