Karnabahar Ograten

Malzemeler

  • 1/2 adet karnabahar
  • 100 gr kaşar peyniri

Beşamel Sos İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

    Derin bir tencereye yarısına kadar sıcak su koyup ocağa alın. Su kaynamaya başlayınca biraz tuz atın. Dallarına ayırdığınız karnabaharları ilave edip hafif diri kalacak şekilde 10-15 dakika haşlayın.
    Geniş bir tavada tereyağıyla unu kokusu çıkana kadar kavurup sütünü ekleyin. Topaklanmaması için çırpma teliyle karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde tuz ve karabiberini ekleyin. Seviyorsanız biraz muskat rendesi de yakışır. {Sosunuz topaklanırsa endişelenmeyin blendırdan geçirmeniz yeter.}
     Haşlayıp suyunu süzdüğünüz karnabaharları sosun içine atıp nazikçe karıştırın. 
     Fırına dayanıklı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş kaşarları serpiştirin. 
     Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerindeki kaşarlar kızarıncaya kadar pişirin. 
     Sıcak olarak servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}