Elmalı Bisküvili Kek
Malzemeler
- 1 paket burçak bisküvi+4 adet
- 3 adet ekşi yeşil elma
- 1/2 su bardağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Süslemek için pudra şekeri
Hazırlanışı
Yuvarlak borcam tepsinin dibine yulaflı bisküvileri dizin.
Üzerine yarım ay şeklinde ince doğranmış elmaları dizin. Üzerine iri dövülmüş cevizi döküp, tarçını serpiştirin. Kek hamurunu hazırlayıp üzerine dökün.
Kekini hazırlamak için; Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Hafif koyu kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.
170-180 derece fırında üzeri çatlak çatlak görününceye kadar pişirin.
Bir bardak veya yuvarlak kurabiye kalıbı yardımıyla önce bi yuvarlak kesin daha sonra ay ay kesip servis tabağına dizin.
Üzerini pudra şekeriyle süsleyip servis edin.
**Pötibör bisküvi de kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder